
1 kişilik
Malzemeler
Hazırlanışı :
Yağı tavaya alarak ısıtın. Arpa şehriyeleri hafifçe renk alana dek karıştırarak kavurun. 4-5 dakika sonra suyunu ekleyin kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın, karıştırıp kenara demlenmeye bırakın. Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni ince ince kıyın. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Lor peynirini ekleyin. Demlenmiş ve oda sıcaklığında soğumuş arpa şehriyeyi üzerine ekleyin. Sirke, limonun suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağını da koyun. Güzelce karıştırın. Dilerseniz porsiyonlayarak dilerseniz büyük bir servis tabağında servis edin. Afiyet olsun!
Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA