Fırında Falafel

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Fırında Falafel

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kişniş

Tahin Sosu

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • İsteğe göre tuz

YAPILIŞI

Nohut, soğan, sarımsak ve maydanozu rondodan geçirin. Yumurta, galeta unu, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Köfte şekli verip bir süre buzdolabında dinlendirin. 180 0C fırında 30 dakika kadar pişirin. Tahin sosunu hazırlamak için malzemeleri karıştırın. Falafeli marul, limon ve tahin sosu ile servis yapın.

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA